Beställning & leverans

Leveranstiden inom Sverige är vanligtvis ca 1-3 arbetsdagar. Om man lägger sin beställning en vardag innan kl. 15.00 så skickas din order samma dag.

Fällkniven skickar oftast med Postnord REK, vilket ligger kvar hos ombud i 14 dagar från mottagsdatum. Övriga tjänster som t.ex. Postnord MyPack ligger endast kvar i 7 dagar.

Vanligaste orsakerna till detta är att orderbekräftelsen av misstag hamnat i skräpposten eller att e-postadressen inte är korrekt angiven när du gjorde din beställning. Det är lätt hänt att man missar någon bokstav eller siffra. Annars går det även bra att kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig att kontrollera att din beställning har gått igenom och eventuellt skicka ut en ny orderbekräftelse.

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har kunden rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagande. Om kunden ångrar sitt köp efter att det har skickats från Fällkniven AB måste paketet ändå hämtas ut från postombudet och därefter returneras. Ej uthämtade paket debiteras med 300 kr. Vid retur måste kvitto bifogas. Kontakt med Fällkniven AB bör ske innan retur. Ångerrätten gäller då varan och förpackningen återlämnas i oförändrat skick. Ångerfristen börjar löpa den dag varan togs emot. Lasergraverade produkter omfattas ej av ångerrätten. Kunden betalar returfrakten och ansvarar för att varan kommer fram till Fällkniven AB. Observera att Fällkniven AB inte kommer att lösa ut paket mot postförskott. Returnerad vara ersätts med varuvärde.

Returer skickas till:
Fällkniven AB
Granatvägen 8
96143 Boden

Det är endast möjligt att skicka till den adress där du är folkbokförd, alternativt en c/o -adress.

Ja, det går bra. Kontakta oss via mail eller telefon så hjälper vi dig. Lasergraverade produkter kan dock ej skickas mot postförskott.

Leverans till vissa länder kan innebära högre fraktkostnader eller särskilda regler för export. Kontakta oss för mer information om vad som gäller för leverans till just ditt land.

Ej uthämtade paket debiteras med 300 kr. Paketet skickas tillbaka efter 7 eller 14 dagar beroende på vilken tjänst paketet har levererats med.

Betalning

Om du har problem med betalning av din order så kan du kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig vidare.

 

Nej, tyvärr kan vi ej erbjuda den tjänsten.

Nej, tyvärr kan vi ej erbjuda fakturabetalning för privatpersoner.

Hos oss kan man betala med Swish eller Visa/Mastercard betalkort. Vi tar ej emot American Express.

Lasergravyr

Nej, generellt gäller normal leveranstid även om man väljer gravyr.

Nej, tyvärr. Vi graverar endast våra egna produkter.

Ja, det går bra på alla våra brynen. Dock så rekommenderar vi inte logogravyr på våra gråa keramiska brynen då gravyren kan bli lite otydlig beroende på motiv.

Vi har ingen gräns på antal tecken. Däremot kan det variera beroende på knivmodell. Vissa knivar har begränsat med utrymme på bladet. Rådfråga oss gärna först om du är osäker.

Absolut, det går jättebra. Skicka in kniven tillsammans med dina kontaktuppgifter samt en beskrivning av vad som ska graveras. Om det gäller en logogravyr så mailas bildfilen i förväg till [email protected]. När gravyren är klar så får du ett sms med betalningsinstruktioner. Går att betala med Swish eller betalkort. Returfrakten betalas av dig som kund.

OBS, vi graverar endast våra egna produkter.

Skickas till:
Fällkniven AB
Granatvägen 8
96143 Boden

De filformat vi kan ta emot är JPG, PNG, TIFF, BMP, PDF, PSD och EPS. Bildens storlek bör vara över 500 pixlar på längsta sidan.

Slipning

Själva slipningen försöker vi alltid göra samma dag vi får in din kniv, men räkna med 5-7 arbetsdagar för hela processen med frakt tur och retur (inom Sverige).

Ja, det går alldeles utmärkt. Packa gärna kniven i knivslidan om sådan finns. Kom ihåg att packa kniven väldigt väl så att det inte finns någon risk att den skär igenom packmaterialet. Den kan med fördel ligga packad i sin slida. Det går bra att skicka in flera knivar i samma paket. Kom även ihåg att bifoga dina kontaktuppgifter samt en notis om att det är slipning som ärendet gäller. När din kniv är slipad så får du ett sms med betalningsinstruktioner. Går att betala med Swish eller betalkort. Returfrakten betalas av dig som kund.

Skickas till:
Fällkniven AB
Granatvägen 8
96143 Boden

Nej, tyvärr inte. Vi slipar endast våra egna produkter.