Fjällkniven personalfotoVi är ett genuint familjeföretag med rötterna djupt rotade i den norrbottniska myllan. Vi är jägare och fiskare sedan decennier och vet således hur en kniv ska fungera. Företaget startade redan 1984 och räknas idag som Sveriges främsta knivspecialist. Utvecklingen av de egna knivarna började 1987 och är idag vår främsta verksamhet.

Den nära kontakt vi har med kunder och tillverkare har givit oss en väldig erfarenhet under årens lopp, en kunskap som vi nu använder för att tillverka världens främsta knivar inom respektive tillämpningsområde. Tack vare denna omständighet är vi sedan 1999 Kunglig Hovleverantör.

För att vara på den säkra sidan belastningstestar vi våra modeller vid Luleå Tekniska Universitet och vet således vad knivarna håller för. Med den kunskapen som grund vågar vi påstå att våra knivar är bland dom starkaste, serietillverkade rostfria knivarna i världen.

Butiken

I vår butik på Granatvägen 8 i Boden finns det möjlighet att se och handla från hela vårt sortiment, samt även beskåda en liten utställning i form av gamla knivmodeller som Fällkniven producerat genom åren.