Knivslipning

Efter några års aktivt bruk blir eggen till slut så tjock att bladet måste slipas om, dvs tunnas ned så att du kan fortsätta bryna eller ståla din kniv. Om du inte förfogar över maskiner eller kunskap för detta bör du skicka kniven till oss för omslipning. I egen regi slipar vi upp knivens egg till i stort sett ursprunglig form och finish. Kostnad för slipning är 85 kr per kniv, plus kostnad för returfrakt. Om du bor utanför EU så tillkommer en avgift på 125 kr utan moms per sändning för PostNords tullhantering.

Kontakta oss om du har frågor och funderingar.

Instruktion – Gör så här:

1. Skicka in din kniv till oss. Detta gör du genom att ordna eget kuvert och betalar portot för försändelsen. Glöm inte att skicka med information om dina kontaktuppgifter. Skicka sedan kniven till:

Fällkniven AB
Granatvägen 8
961 43 BODEN

Vi föreslår att du skickar kniven med Postens rekommenderade brev, då är det både försäkrat och spårbart.

OBS! Vi skickar EJ ut något kuvert eller ”knivbrev” till dig. Du använder istället eget kuvert (vadderat) och betalar portot, eller köper Postens förfrankerade vadderade kuvert.

Kunder utanför EU: Skriv KNIFE FOR WARRANTY MATTERS, HS CODE 82 11 92 00, COUNTRY OF ORIGIN SWEDEN på utsidan av paketet.

2. När vi sedan får din kniv så slipar vi den. Sedan hör vi av oss till dig med betalningsinformation. Det går bra att betala med Swish eller bankkort via betallänk. Sedan returnerar vi kniven till dig i en försäkrad och fullt spårbar försändelse (REK).

OBS! Glöm inte att bifoga dina fullständiga kontaktuppgifter och syftet med den inskickade kniven. Och kom ihåg att packa kniven väldigt väl så att det inte finns någon risk att den skär igenom packmaterialet. Den kan med fördel ligga packad i sin slida.