F1 – Blankt blad (VG7-stål)

1 913,00 SEK2 249,00 SEK

Lam. VG7-stål. Thermorun handtag.

Beskrivning

Vi har nöjet presentera ännu en ny version av vår storsäljare F1, nu med ett blad i det nya specialstålet Lam. VGwolf (VG7). Det skiljer sig från andra rosttröga specialstål genom sin ovanligt höga halt av volfram (1.25 %) och det leder bl a fram till en kniv som håller skärpan bättre än de flesta samt är lite starkare. De 1000 första exemplaren är märkta med ”Test Series”. Samtidigt adderar vi den nyutvecklade X-slidan till den nya F1Wolf-modellen, en smart, säker plastslida med dubbel låsning av kniven och utan knäppe runt skaftet. Den gamla plastslidan kommer att säljas som extra tillbehör tills lagret är slut.

Kniven passerar med bred marginal internationella, militära krav vad avser styrka, personsäkerhet och prisvärdhet. Därför kan ingen annan kniv mäta sig med en F1 om man väger samman dessa tre faktorer.

Att göra en överlevnadskniv är en allvarlig sak, en människas liv kan hänga på dess funktion om något skulle gå snett. Det tog åtta år att utveckla modell F1. Denna kniv är sedan 1995 flygvapnets officiella överlevnadskniv och används också inom andra delar av det svenska försvaret. Det subarktiska klimat, som vintertid råder i stora delar av Sverige, har på ett avgörande sätt påverkat utformningen av denna mycket speciella kniv – vintern är förvisso flaskhalsen för all överlevnad.

Modell F1 representerar en helt ny filosofi vad gäller knivar för överlevnadsbruk, samtidigt som den kombinerar generationers erfarenheter med modern spjutspetsteknologi. Det behändiga men kraftfulla formatet, den genomtänkta designen och det utomordentligt starka stålet är bara några av de detaljer som gör att man verkligen kan lita på denna kniv. Vi lämnar därför tio års garanti på knivarna, avseende material- och fabrikationsfel.

Välj slida: Zytel eller läder
Heltäckande läderslidan är tillverkad av starkt svart läder av hög kvalitet och skyddar kniven på ett säkert sätt. Den uppdaterade Zytelslidan med tvåvägslåsmekanismen erbjuder en enkel, säker och stark kombination av egenskaper som varje användare kommer att uppskatta. Den enhandsmanövrerade Zytel-slidan är också lätt att hålla ren. Det finns även vänsterhänt version tillgänglig, både läder och Zytel. Dessa säljs separat. Se länkar nedan.

Den öppna läderslidan till F1 är tillverkad av starkt svart läder med dubbla mellanlägg.

Ytterligare information

Stål

Hårdhet (HRC)

Egg

Tånge

Skaftmaterial

Slida

,

Vikt, endast kniv (g)

Bladlängd (mm)

Bladtjocklek (mm)

Totallängd (mm)

Coating

Presentinslagning

Lasergravyr

Gravyrtext

Välj text för din gravyr. Klicka här för mer information om gravyr, typsnitt, placering m.m. Observera att bytesrätt ej gäller på graverade produkter.

OBS! Glöm inte att välja typsnitt i nästa steg nedan.

Gravyrtypsnitt

Välj ett typsnitt för din gravyr

Gravyrlogo

Välj en logo för gravyr. Klicka här för mer information om gravyr, format, placering m.m. Observera att bytesrätt ej gäller på graverade produkter.

(max filstorlek 512 MB)