CBNC (kubisk bornitrid)

596 SEK

Kubisk bornitrid. Kornstorlek 25 micron, dvs ”fint”.

Mått: 85 x 54 x 3,6 mm

4607 i lager

Gravyrtext

Välj text för din gravyr. Klicka här för mer information om gravyr, typsnitt, placering m.m.

Gravyrtypsnitt

Välj ett typsnitt för gravyr

Artikelnr: CBNC Kategori:

Beskrivning

Kubisk bornitrid (CBN)

Kubisk bornitrid är ett extremt hårt syntetiskt, kristallint material. CBN är överlägset när det gäller nötningsbeständighet och oxidationsbeständighet i kontakt med stållegeringar. Det är speciellt bra att använda till rosttröga knivar och hårt härdade rostfria eggverktyg. CBN är inte hårdare än diamant men är termiskt och kemiskt stabilare än ren diamant. Ett annat kännetecken för CBN-brynet är att det behåller sin form oavsett hur mycket det används. Dessutom finns denna beläggning på båda sidorna av detta profilerade bryne. Kornstorlek 25 micron, dvs ”fint”.

Mått: 85 x 54 x 3,6 mm
Vikt: 130 gram

Hur du använder ditt CBN-bryne
Om din kniv är ovass, rekommenderar vi dig att börja med diamantsidan. Använd ingen olja eller vatten. Börja med att lägga bladet platt på brynet, höj bladets rygg ungefär lika mycket som tjockleken på bladet och börja föra kniven i cirkulära rörelser. Efter att du har återställt eggen till originalformen så kan man fortsätta bryna kniven lätt med någon form av kermikbryne (t.ex. CC4) för att få en slätare och rakbladsvass egg. Bilderna nedan visar vårt dubbelsidiga bryne DC4, men tillvägagångssättet är detsamma.

Bläcktricket
Färga eggen med en färgpenna. Du kan nu se precis vart det försvinner färg och där igenom justera din vinkel så att du får bästa resultat.

Hur man kontrollerar skärpan
För att kontrollera skärmens skärpa, dra kanten mycket ljust på fingernageln. Om den skär, är kniven säkert skarp nog för de flesta uppgifter.