CC4

233 SEK

Kombinationsbryne keramik/keramik.

8304 i lager

Gravyrtext

Välj

OBS! Pga. semestertider så kan det vara lite längre leveranstid på gravyrer under V28 och V31.

Gravyrtypsnitt

Välj ett typsnitt för gravyr

Artikelnr: CC4 Kategori:

Beskrivning

CC4 – ett kombinationsbryne keramik/keramik som används för finskärpning. Det nyutvecklade CC4 brynet består av en superfin keramisk sten (vita sidan) (0,1 mikron) och en keramisk sten, bestående av syntetiska safirer (mörkgrå) (1 mikron). Du behöver inte någon olja eller vatten för dessa stenar men då och då bör du överväga att rengöra dem med vatten och flytande tvål. Ett läderfodral ingår.

Mått: 32 x 100 mm
Vikt: 51 g

Så använder du ditt CC bryne
Om din kniv är riktigt slö, råder vi dig att börja med ett diamantbryne, se DC4 tex. Börja med att använda den gråa sidan. Lägg bladet platt på brynet, höj bladryggen motsvarande tjockleken av bladet, och börja röra kniven i cirkulära rörelser. Avsluta med att göra likadant med den vita sidan.

Tuschtricket
Färga in eggen med en tuschpenna. Du kan kontrollera dina framsteg i att vässa kniven genom att observera var färgen avlägsnas.

Kontrollera skärpan
För att kontrollera skärpan på din kniv, dra eggen mycket försiktigt på din nagel. Om det skär, är kniven vass nog för de flesta användningsområden.

Läderstropp
Baksidan av läderfodralet är  fungerar även som läderstropp om man vill. Tillsammans med vår gröna polerpasta så fungerar denna som en utmärkt läderstropp för att finpolera en knivegg. Se bild nedan.