Beskrivning
Vid styckning av lite större styckdetaljer är det en klar fördel med ett något längre blad, det ger jämnare och snyggare snitt. Denna kniv är helt suverän att filea fisk med – det smala men ganska styva bladet skär med precision rakt igenom en åtta kilos lax i hela dess längd.
F2, F3 och F4 är ett koncept av högkvalitativa knivar avsedda för slakt, styckning och tillvaratagande av fisk. Basen är det välformade, säkra F-skaftet och till det har vi utvecklat tre bladformer som var och ett är anpassade för sitt speciella ändamål. Till skillnad från många andra tillverkare envisas vi med att använda ett riktigt bra eggstål och även om det medför produkter som är fem-tio gånger dyrare menar vi att det är ett riktigt koncept. En billig slaktkniv kännetecknas av dålig skärpevaraktighet samt att den slipas sönder tämligen fort medan en kniv från oss kan användas under decennier. Det ger inte bara en god totalekonomi utan erbjuder också en arbetsglädje och säkerhet i jobbet. Självklart ska den inte bli liggandes efter jakten utan får gärna göra tjänst i köket! Knivarna levereras med en zytel slida. Bäst, enklast och snabbast skärper du dem med ett diamantbryne eller diamantstål, se våra produkter DC4 och D12.