U2aq

1 181 SEK

Lam. SGPS stål. Grilon handtag.

300 i lager

Gravyrtext

Välj

OBS! Pga. semestertider så kan det vara lite längre leveranstid på gravyrer under V28 och V31.

Gravyrtypsnitt

Välj ett typsnitt för gravyr

Artikelnr: U2aq Kategorier: ,

Beskrivning

U2aq är den nya samlarversionen för 2020 med Aquarius stjärnbild lasergraverad på bladet. Efter att ha sålt tiotusentals U2-fällknivar, är det lätt att förstå att detta lätta, extremt vassa skärverktyg är bland våra mest uppskattade knivar. U2 är den första fällkniven i världen som erbjuder ett blad i laminerat pulverstål och det har verkligen visat sig fungera mycket bra när man efterfrågar extrem skärpa. Sedan 2012 erbjuder vi en begränsad upplaga av U2-knivar med välkända stjärnbilder. 2012 började vi med Cassiopeia, 2013 U2 Gemini, 2014 U2 Orion, 2015 U2 Scorpio, 2016 U2 Leo, 2017 var det Taurus stjärnbild, 2018 var det Ursa Minors stjärnbild, under 2019 var det Pegasus stjärnbild och nu, under 2020 presenterar vi U2aq Aquarius stjärnbild! Dykare, simmare, båtfolk, fiskare, vem som helst med en hobby eller arbete relaterat till vatten bör överväga att köpa en U2 med detta motiv.

Vattumannens stjärnbild ligger på den södra halvklotet. Stjärnbildens namn Aquarius betyder ”vattenbäraren” på latin och dess symbol är två vågor som förstås representerar vatten. Vattumannen finns i himmelsområdet som ibland kallas Havet. Vattumannen katalogiserades av grekiska astronomer redan för 1800 år sedan. Aquarius, ibland kallad eller hopblandad med Ganymede, är känd som den vackraste av dödliga människor, och i en version av myterna blir Zeus kär i denna snygga unga man och kidnappar honom i form av en örn för att låta honom tjäna som skålbärare av vatten till gudarna i Olympus.

Stjärnbilden Aquarius innehåller den berömda supergigantiska stjärnan Sadalsuud (Beta Aquarii). Vattumannen är den 10:e största stjärnbilden på himlen och ligger i den fjärde kvadranten på södra halvklotet. De av er som var unga under 1960-talet och kanske blev en del av den revolutionära ungdomskulturen kanske kommer ihåg the Beatles, Civil Rights Movement, experiment med psykoaktiva droger typ LSD, Flower Power-rörelsen och mycket annat. Kanske dansade du till monsterhiten Aquarius/Let the Sun Shine In (från musikalen Hair) med the Fifth Dimensionen 1968?

Vår närmaste stjärna är vår egen sol, kanske tänkte du på det? När ljuset från solen når oss har det varit på vägen i åtta minuter. Så när du tittar på solen tittar du åtta minuter tillbaka i tiden.

Mer information

Stål

Hårdhet (HRC)

Egg

Skaftmaterial

Vikt, endast kniv (g)

Bladlängd (mm)

Bladtjocklek (mm)

Totallängd (mm)

Totallängd, ihopfälld (mm)

Låsning