S1W (VG10W Testserie)

2 469 SEK2 651 SEK

Lam. VG10W stål. Thermorun handtag.

Nollställ

Gravyrtext

Välj

OBS! Pga. semestertider så kan det vara lite längre leveranstid på gravyrer under V28 och V31.

Gravyrtypsnitt

Välj ett typsnitt för gravyr

Artikelnr: S1W Kategorier: , ,

Beskrivning

Den svenska skogskniven S1 föddes för mer än tjugo år sedan och redan från början byggde den på en ursvensk knivtradition – en rak, okomplicerad design där säkerhet och prestanda bildade ett vinnande par. Mycket riktigt är modell S1 också vår näst bäst säljande knivmodell (efter F1) vilket är ett bra kvitto på att form och funktion fungerar som tänkt är. Det som ändå skilde denna kniv från alla andra knivar i världen var att det var den första rostfria slidkniven någonsin med en konvext formad egg, något som numera är standard på alla våra slidknivar. En starkare, vassare egg får man leta efter!
Nu funderar vi på att uppgradera vårt numera välkända laminerade VG10-stål och, eftersom vi inte lämnar något åt slumpen, har vi låtit specialtillverka en liten testserie på 243 st som vi nu säljer på den öppna världsmarknaden. Till utseendet ser S1-kniven ut som vanligt men stålet är lite annorlunda eftersom vi adderat volfram (tungsten) till VG10-stålet. Generellt betyder tillsatsen av volfram att eggen blir väsentligt stadigare och håller skärpan bättre, det är i alla fall vad våra egna tester visat. För att vara på den säkra sidan inviterar vi ett mindre antal kunder att köpa och testa denna nya variant och vi hoppas förstås få in åsikter – positiva och negativa – under våren/sommaren 2020.
Kniven finns för närvarande tillgänglig i blankt utförande samt med läder eller zytelslida. En helsvart version finns i planeringen men inte i lager, det är ju stålet vi vill utvärdera först och främst.
Du som redan har en F1/S1/A1 kniv eller någon annan modell med vårt välkända laminerade VG10-stål, ta chansen att komma över ett testexemplar av S1Wz eller S1WL och se till att sätta kniven på prov! Detta är inget samlarexemplar utan en ren brukskniv!

Mer information

Stål

Hårdhet (HRC)

Egg

Tånge

Skaftmaterial

Slida

, ,

Vikt, endast kniv (g)

Bladlängd (mm)

Bladtjocklek (mm)

Totallängd (mm)

Coating

,