HK9cxL

25 975 SEK

Cowry X stål. Black micarta handtag.

Nollställ

Gravyrtext

Välj text för din gravyr. Klicka här för mer information om gravyr, typsnitt, placering m.m.

Gravyrtypsnitt

Välj ett typsnitt för gravyr

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Beskrivning

Vi sätter en ära i att tillverka exklusiva knivar som inte bara erbjuder flärd och vackra linjer utan som också går att använda. Det polerade damaskbladet med en kärna av pulverstålet CowryX är inte bara vackert, det är också starkt och håller skärpan bäst av alla stål vi känner till. Vi hoppas därför att den här specialversionen inte blir liggandes i ett glasskåp utan att kniven kommer till användning – praktisk lyx!

Den här kniven levereras med en mycket välgjord läderslida som håller fast kniven utan knäppe. Lädret är mer än 3 mm tjockt och med en tjock liner i sömmen håller slidan formen mycket bra. Tanken är att slidan ska sitta så tajt på bältet att man ska kunna ta kniven från bältet med hjälp av endast en hand. Du sköter läderslidan genom att hålla den ren och torr, möjligen kan ytan smörjas in med lite skovax, dock aldrig fett som gör lädret mjukt.

Om du föredrar ett helt vattensäkert koncept kan vi tipsa om att plastslidan, F1ez, till modell F1 passar ganska bra till modell HK9cx.

Mer information

Stål

Hårdhet (HRC)

Egg

Tånge

Skaftmaterial

,

Slida

Vikt, endast kniv (g)

Bladlängd (mm)

Bladtjocklek (mm)

Totallängd (mm)